Terveisiä lelumessuilta

1.2.2016

Takana kolme päivää maailman suurimmilla lelumessuilla Saksan Nurnbergissä. Runsaan viikon ajan kaupunki on täynnä lelualan ihmisiä, suurten ketjujen ostajia, yksityisiä yrittäjiä, pieniä ja suuria. Puheensorina on valtava, samoin puhuttujen kielien määrä. Messualue koostuu 12 hallista, jotka kaikki ovat käytössä lelumessujen ajan. Puhelimen askelmittari kertoo päivän päätteeksi että käveltyjä kilometrejä on tullut runsaat 10, mikä tuntuu jaloissa, lonkissa ja selässä. Messuosastojen koot vaihtelevat muutamasta neliöstä muutamaan sataan neliöön ja suuret maailmanlaajuiset brändit kuten Lego, Hasbro ja Mattel näkyvät kauas. Tämä on paikka jossa pitää näkyä ja toivoa että mahdolliset asiakkaat innostuvat juuri sinun tuotteesta. Tunnettujen merkkien lomassa omasta menestyksestään taistelevat  pienet eurooppalaiset tehtaat sekä suuret kiinalaiset tehtaat. 

Messuilla käydään toimittajiemme osastoilla katsomassa mitä uutta tälle vuodelle on keksitty. Vaihdetaan kuulumiset espanjalaisen nukketoimittajan kanssa asiaankuuluvien poskisuudelmien jälkeen. Kasvotusten on tavattu viimeeksi vuosi sitten, ja taas ihmetellään kuinka nopeasti vuosi kuluikaan. Englantilaisten kanssa huumori kukkii ja uusimmat vitsit kerrotaan. Vaikka messumatka on kovaa työtä, on mausteena kuitenkin pitkäaikaiset asiakkuudet ja ystävyydeksi muodostuneet suhteet. Kerran vuodessa tavataan ja vaihdetaan kuulumiset ja tutustutaan tuotteisiin. Lasillinen juomaa, ja matka jatkuu seuraavaan messuhalliin.

Uuvuttavan kolmen päivän jälkeen palaamme kotiin matkalaukku täynnä esitteitä, ja muutama uusi tilaus. Tavoite on joka vuosi löytää muutama uusi tuote myymälämme hyllyille. Tässä onnistuttiin taas tänäkin vuonna.

Kommentoi

En kerro salaane
 
Piirsin Lucy ja lola mut en tiiä miten lähetän sen tänne xD

Suosittele meitä

Kirjoita meille!