Casagrandesta jo 100 vuotta leluja lapsille!

lelujaOli vuosi 1912. Antonio Casagrande, 26-vuotias italialaismies, oli vuotta aiemmin muuttanut perheensä kanssa Suomeen. Elättääkseen perheensä hän avasi tukku- ja vähittäisliikkeen nimeltä "Amerikalainen Pasaari". Siellä myytiin kipsikuvia, leikkikaluja, kobeliineja, öljyväripainokuvia, kravattineuloja, viuhkoja, kitaroita, mandoliineja ja paljon muuta. Reginan taloyhtiöön, taloon jossa leluliike sijaitsee tänäkin päivänä, liike muutti vuonna 1930.

Elettiin epävarmoja aikoja. Oli sota-aika ja myös pula-aika. Tavaran saanti oli epävarmaa ja usein jopa mahdotonta. Ikkunan maailmaan avasivat Turussa vierailevat laivat ja niiden merimiehet. Merimiehiltä sai kuulla uusista asioista ja mahdollisesti jopa ostaa erilaista tavaraa. Epävarmoina aikoina ei ollut itsestään selvää, että liikkeen hyllyillä oli tavaraa myytäväksi, joten kun tavaraa sai, sitä pyrittiin ostamaan varastoon.

20-luvun lopulla Antonion vanhin poika Wilhelm Casagrande perusti oman liikkeen. Näihin aikoihin tavaravalikoima muuttui. Liikkeen hyllyille alkoi ilmestyä entistä enemmän leluja. Myös liikkeen nimi vaihtui, kun käyttöön otettiin Casagrande.

Uusiin leluihin sai tutustua lelumessuilla Nürnbergissä ja Leipzigissa. Lelujen ostamista vaikeuttivat tuontilisenssit, jotka sallivat vain tietyn kappalemäärän maahantuonnin. Itsestään selvää ei ollut, että kaupan hyllyllä oli kaunis nukke, auto tai nalle.

lelujaWilhelm Casagranden nuorin poika, Renato Casagrande oli kuten isänsäkin pyörinyt liikkeessä pienestä pitäen. 16-vuotiaana miehenalkuna kiinnostus oli suurempi työtä kuin opiskelua kohtaan. Seuraamalla isäänsä Renato sai arvokasta oppia, jota pystyi myöhemmin hyödyntämään liikkeen siirtyessä hänelle. Renato Casagrande toimii edelleen liikkeen johdossa, mutta on pikkuhiljaa siirtämässä vastuuta taas seuraavalle sukupolvelle. Tytär Sabrina Casagrande on kuten aiemmat sukupolvet kasvanut liikkeessä. Koulun jälkeen tultiin liikkeeseen sekä vapaapäivät ja lomat oltiin liikkeessä auttamassa.

Tervetuloa tutustumaan liikkeeseemme! Casagrande palvelee Turun keskustassa Linnankadulla.

Suosittele meitä

Kirjoita meille!